Γνωρίστε τα είδη των πορτών ασφαλείας

Oι πόρτες ασφαλείας είναι μια έξυπνη λύση για να προστατέψουμε το σπίτι μας ή την επιχείρηση μας από κλέφτες και άλλους ανεπιθύμητους που ενδέχεται να παραβιάσουν την πόρτα  μας ειδικά αν είναι φτιαγμένη από αδύνατο, κούφιο και φθηνό υλικό.

Το κύριο κριτήριο κατηγοριοποιήσεις πόρτων ασφαλείας είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες λόγω του ότι καθορίζει τόσο το επίπεδο ασφάλειας όσο και το κόστος της πόρτας . Με την έννοια “υλικό” εννοούμε το εσωτερικό υλικό της πόρτας και όχι το υλικό επένδυσης της πόρτας. Με βάση το υλικό, υπάρχουν οι εξής τύποι:

-Πόρτες από Σκληρό ξύλο

Οι πόρτες από σκληρό συνήθως συναντώνται σε σπίτια και κτίρια ως σημεία κύριας εισόδου. Οι πόρτες σκληρού ξύλου είναι  συμπαγείς στο εσωτερικό τους (δεν έχουν κούφια κενά)  και είναι βαριές ώστε να μην παραβιάζονται εύκολα. Εκτός από τα πλεονεκτήματα στην ασφάλεια, οι πόρτες από σκληρό ξύλο είναι και πολύ καλές επιλογές από αισθητικής πλευράς μιας και ταιριάζουν με πολλά διακοσμητικά στυλ πολύ εύκολα και επίσης είναι πιο οικονομικές σε σύγκριση με άλλα υλικά.

 

-Aτσάλενιες πόρτες

Πόρτες που συνήθως  χρησιμοποιούνται για οικιακή χρήση. Οι ατσαλένιες πόρτες είναι πολύ ανθεκτικές (περισσότερο από το σκληρό ξύλο) σε εξωτερικές επιθέσεις όπως σπρώξιμο, χτυπήματα και κλωτσιές αν και πιθανόν να παρουσιάσουν βαθουλώματα πιο εύκολα από ότι το σκληρό ξύλο.  Oι ατσαλένιες πόρτες αν και δεν είναι τόσο ωραίες στο μάτι, ενδέχεται να είναι και διαθέσιμες σε περίτεχνα σχέδια από σφυρήλατο σίδηρο στο εξωτερικό της πόρτας για περισσότερο στυλ.

 

είδη πορτών ασφαλείας-Σφυρήλατο σίδερο

Οι πόρτες από σφυρήλατο σίδερο  διακρίνονται τόσο για την ανθεκτικότητα τους όσο και για την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική, δίνοντας ένα αέρα vintage στην είσοδο του χώρου σας.  Το σφυρήλατο σίδερο είναι διαθέσιμο σε μια πληθώρα από σχέδια αν και λόγω του στυλ του ταιριάζει καλύτερα με εξοχικά σπίτια παρά με εμπορικά κτίρια.

 

-Χρήση ρολών ασφαλείας ως πόρτα ασφαλείας

Τα ρολά ασφαλείας είναι ένας τύπος πόρτας ασφαλείας η οποία προορίζεται σχεδόν εξολοκλήρου για καταστήματα , αποθήκες η μεγάλα γκαράζ. Τα ρολά ασφαλείας δουλεύουν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο με τις αυτόματες πόρτες γκαράζ «μαζεύοντας» από τα πλάγια προς τα πάνω. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με το χέρι  ή με αυτόματους ηλεκτρικούς ελεγκτές.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This