Επιλέγοντας τις σωστές διαστάσεις για τα κουφώματα αλουμινίου Leave a comment

Οι σωστές διαστάσεις είναι υψίστης σημασίας στα κουφώματα αλουμινίου αφού πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο της εφαρμογής κουφωμάτων με λάθος διαστάσεις που προκαλούν προβλήματα όσον αφορά την αισθητική, την δομή και την λειτουργικότητα των κουφωμάτων.

Μερικά προβλήματα που παρατηρούνται συγκεκριμένα, είναι:

-Mειωμένο άνοιγμα στα πλάγια το οποίο δεν ήταν εμφανές κατά την διάρκεια της εγκατάστασης

-Μειωμένη διάχυση φωτός

-Λάθος εκτίμηση τύπου κουφωμάτων που δεν αρμόζει στο στυλ και την διάταξη του χώρου.

-Χαμηλότερο ύψος

Η αιτία αυτών των προβλημάτων είναι  ότι τα κουφώματα καταλαμβάνουν χώρο από το άνοιγμα του τοίχου, και από την μέσα αλλά και από την έξω μεριά.

Οι ακριβείς διαστάσεις ποικίλουν από εταιρεία σε εταιρεία για αυτό και δεν μπορούμε να τις παραθέσουμε με 100% ακρίβεια. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μεγέθη που συνηθίζονται περισσότερο από τα υπόλοιπα ή όρια που επιτρέπουν σωστή  εκτίμηση ανοίγματος και εγκατάσταση ανάλογα με τις διαστάσεις της πόρτας.

Για περιορισμό προβλημάτων στο ύψος των κουφωμάτων, χρειάζονται  διαστάσεις ίσες ή ελαφρώς μεγαλύτερες από 150 εκατοστά για παράθυρα και 240 για πόρτες όπου θα εφαρμοστούν κουφώματα τύπου ρολού, για κουφώματα με παντζούρια οι διαστάσεις για εφαρμογή σε παράθυρα θα πρέπει να ξεπερνούν ελαφρώς τα 135 εκατοστά και για πόρτες τα 230, ενώ για τοξωτά κουφώματα οι διαστάσεις θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 145 εκατοστά για παράθυρα και 265 εκατοστά για πόρτες.

Ο περιορισμός προβλημάτων πλάτους, εξαρτάται από εάν είναι μόνοφυλλα, δίφυλλα ή κάποιας άλλης  διάταξης και τρόπου ανοίγματος. Για  πόρτες ανοιγόμενου τύπου μονού φύλλου, το ελάχιστο όριο διαστάσεων ανέρχεται στα 85 εκατοστά, και για δύο φύλλα στα 135, ενώ. για μονόφυλλες συρόμενες πόρτες γύρω στα 100 εκατοστά και δίφυλλες 140. Για παράθυρα ανοιγόμενα μονόφυλλα το πλάτος θα πρέπει να ξεπερνά τα 60 εκατοστά και για δίφυλλα 125 εκατοστά, για συρόμενα μονού φύλλου 90 εκ  και 2 φύλλων  130 εκατοστά ενώ για επάλληλου ανοίγματος παράθυρα το πλάτος πρέπει να ξεπερνά ελαφρώς τα 135 εκατοστά, ως ελάχιστο όριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This