Οι πόρτες αλουμινίου αποτελούν μια  πολύ καλή επιλογή για το σπίτι ή τον χώρο μας  μιας και παρέχουν αυξημένη λειτουργικότητα σε προσιτό κόστος αρχικής επένδυσης. Υπάρχουν διαθέσιμες σε μια πληθώρα στυλ, χρωμάτων και  φινιρισμάτων ανάλογα με τις αισθητικές ανάγκες του χώρου μας. Εάν εκτός από λειτουργικότητα, ενδιαφέρεστε εξίσου και για το αισθητικό κομμάτι, είναι καλύτερο να επιλέξετε επαγγελματίες και εταιρείες με πείρα στην κατασκευή πορτών και ποικιλία διαθέσιμων στυλ έτσι ώστε να αποφύγετε αισθητικά λάθη ή προβλήματα λειτουργικότητας.  Αυτό, ενδεχομένως να σας στοιχίσει περισσότερα αλλά σε περίπτωση λάθους και επιδιορθώσεων θα σας κόστιζε το ίδιο γι’αυτό μην φοβάστε να επενδύσετε περισσότερα.

Τα πιο δημοφιλή είδη πορτών αλουμινίου είναι μεταξύ άλλων:

-Παραδοσιακές πόρτες.  Οι παραδοσιακές πόρτες είναι η πρώτη γενιά πορτών αλουμινίου που χρησιμοποιείται από προηγούμενες δεκαετίες έως  και σήμερα,  προσδίδοντας ένα παραδοσιακό/κλασσικό στυλ στο χώρο, εάν βέβαια η αισθητική και διακόσμηση του σπιτιού μας είναι τέτοια. Οι παραδοσιακές πόρτες ψηλής ποιότητας μιμούνται αισθητικά σε πολύ ψηλό βαθμό το ξύλο, με  πολύ καλύτερες λειτουργικές ιδιότητες, όπως μεγαλύτερη μόνωση, αντοχή και προστασία.

-Moντέρνες πόρτες με στοιχεία  INOX. Αυτή η κατηγορία πορτών διαθέτουν διακοσμητικά σχέδια από ανοξείδωτο ατσάλι ΙΝΟΧ εφαρμοσμένα  πάνω στο στρώμα του αλουμινίου για πιο μοντέρνο στυλ και ήπια αναβάθμιση της προστασίας ένα τα στοιχεία αυτά καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της πόρτας.

INOX-πόρτες-εισόδου

-Πόρτες με διακοσμητική ασφάλεια. Σε περίπτωση που θέλουμε να αναβαθμίσουμε  τόσο την αισθητική όσο και την ασφάλεια του χώρου, οι πόρτες με διακοσμητική ασφάλεια είναι μια πολύ καλή επιλογή λόγω του ότι το ίδιο κομμάτι εξωτερικά φαίνεται σαν σχέδιο αλλά στο εσωτερικό μέρος εμπεριέχει ασφάλεια.

-Πόρτες μονές με σταθερά πλαϊνά. Πρόκειται για πόρτες ενός φύλλου με σταθερά πλαϊνά που καταλαμβάνουν ένα μικρότερο ποσοστό της πόρτας π.χ. 20%. Μπορεί να είναι απλά ως προς την  διακόσμηση τους  ή και να διαθέτουν επιπρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία για πιο ξεχωριστό στυλ.