Εκτός  από τα συρόμενα και ανοιγόμενα κουφώματα, στην ελληνική αγορά υπάρχουν και άλλα είδη κουφωμάτων που χρησιμοποιούνται σε οικίες και άλλα κτίρια, αν και σε λιγότερο βαθμό .

Τέτοια είδη είναι:

Tα τοξωτά κουφώματα αλουμινίου. Tα τοξωτά κουφώματα, όπως δηλώνει και το όνομα τους έχουν τοξωτό  καμπυλωτό σχήμα στο άνω μέρος  για πιο ξεχωριστό στυλ χωρίς ωστόσο διαφοροποιήση ως προς την λειτουργικότητα (π.χ  θερμομωνοτικές ιδιότητες).  Ωστόσο,  για την κατασκευή τέτοιων κουφωμάτων χρειάζονται ειδικοί μηχανισμοί και εργαλεία κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη για να επιλέξουμε  το σωστό κατασκευαστή αφού είναι σχεδόν αδύνατο να κατασκευαστούν σωστά από ερασιτέχνες.

Σταθερά κουφώματα

Τα σταθερά κουφώματα αλουμινίου δεν διαθέτουν την  ιδιότητα ανοίγματος αλλά μπορούν να αποβούν χρήσιμα σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως τζαμαρίες, κιόσκια, διαχωριστικά, παράθυρα και φεγγίτες. Εκτός από οικείες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για βιτρίνες καταστημάτων ή άλλα εμπορικά κτίρια τα οποία απαιτούν περισσότερη σταθερότητα στην κατασκευή τους.

-Μοντέρνες και ειδικές κατασκευές κουφωμάτων

‘Ένας  πιο πολύπλοκος τύπος κουφωμάτων είναι τα ειδικά ανοίγματα σε σπίτια και εμπορικά κτίρια τα οποία αποτελούνται από πολλαπλά κουφώματα αλουμινίου που σχηματίζουν εντυπωσιακά πολύγωνα σχήματα, στο μήκος ή στο πλάτος του χώρου προσδίδοντας έτσι ένα πιο ξεχωριστό και μοντέρνο στυλ. ‘Εκτός από την ιδιαίτερη αισθητική τους, τα κουφώματα αυτά εξυπηρετούν ανάγκες λειτουργικότητας, (ιδιαίτερα εάν κατατάσσονται στην ενεργειακή κατηγορία  κουφωμάτων) όπως π.χ θερμομόνωση, ηχομόνωση, προστασία από εξωτερικές επιθέσεις , αντοχή σε πιέσεις και στεγανότητα.

Λόγω τις ιδιαίτερης και απαιτητικής κατασκευής τους, τα κουφώματα αυτά κατατάσσονται  στις πιο ακριβές λύσεις κουφωμάτων αν και εξακολουθούν να αποτελούν καλή επένδυση αν οι ανάγκες του χώρου μας είναι αυξημένες.

κατασκευές κουφωμάτων